Tillbaka efter sommaren!

Snart är vi åter fullt bemannade efter en härlig sommar som laddade alla batterier! Vecka 32 drar verksamheten igång efter sommaruppehållet. Välkommen att boka tid via hemsida eller per telefon. Tel 08-7115410

Claes Lundmark
Huddinge Tandvårdscenter springer blodomloppet!

I dagarna springer vi på kliniken Blodomloppet i Stockholm. Syftet med Blodomloppet är att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och främja en hälsosam livsstil – något vi självklart ställer oss bakom till fullo.

Erik Ström
Utökat tandvårdsstöd

Nu har det statliga tandvårdsstödet utökats! Det innebär bland annat att åldersgränsen för kostnadsfri tandvård höjs, och att bidraget ökas för övriga åldersgrupper. Ta en titt på vad som gäller för dig under vår flik Tandvårdsstöd.

Erik Ström
3D-scanner

Framtiden är här! Nu behöver du inte ta tandavtryck när du ska få nya kronor och/eller broar hos oss. Vi har nämligen fått in en 3D-skanner – en maskin som skannar av tänder och implantat och skapar en tredimensionell bild av munnen. Det innebär alltså att du aldrig mer behöver kladda med avtrycksmassa. Det här är givetvis en stor nyhet främst för dig med känsligt svalg.

Erik Ström
Guidad kirurgi

På vissa svåropererade ställen är det svårt att få in ett implantat. För att hjälpa till i det här steget och ge dig en så behaglig upplevelse som möjligt har vi införskaffat ett program som sammanfogar den tredimensionella skanningen med den digitala röntgenbilden. Det gör att placeringen av implantatskruv vid operation kan planeras virtuellt i programmet. För att sedan överföra den virtuella placeringen till munnen skriver vi ut en så kallad guideskena i en 3D-skrivare. Den sätts sedan på tänderna och utgör en mall för operationsstället. Detta stöd behövs dock långt ifrån alltid, men kan vara bra vid svåropererade områden och när man vill planera in en tandkrona som ska sättas fast direkt vid operationstillfället.

Se videon nedan från Straumann som förklarar mer om hur det går till!

Erik Ström
Invisalign

Nu kan vi erbjuda dig som vill du ha ett nytt leende på ett enkelt och diskret sätt en ny typ av behandling: Invisalign!

Invisalign är ett tandregleringsverktyg som nästan inte syns. I din behandling får du näst intill osynliga skenor som är specialtillverkade för dina tänder. Var tredje vecka byter du ut skenorna för att dina tänder ska flyttas tills de slutligen har nått den perfekta positionen.

Erik Ström