liten_4_morkbla.jpg

Om du har en tandlucka som inte påverkar utseendet negativt behöver den inte alltid ersättas. En kombination av tandreglering och implantat ger dig oftast ett bättre och mer naturligt utseende. Tillsammans med dig bedömer vi om det uppstår obalans i bettet på grund av en eller flera tandluckor som bör åtgärdas. I andra fall är det mer uppenbart att man vill ersätta en eller flera saknade tänder. Då kan en avtagbar protes vara ett enklare alternativ. 

Många klarar sig mycket bra med en så kallad partialprotes. Den sitter fastklämd med små fjädrande klamrar och tas vanligen bara ut vid rengöring eller på natten. Man försöker så långt det är möjligt att dölja metalldelar och vanligtvis ger det patienten fast sittande tänder och ett naturligt utseende. 

Med en bro kan du många gånger ersätta en eller flera saknade tänder. En bro framställs på ett tandtekniskt laboratorium och tar därför vanligtvis två till tre besök hos oss. En bro stödjer sig på andra befintliga tänder eller implantat. Bron träs över och limmas vanligtvis fast på stödtänderna. Implantat opereras helt smärtfritt in under lokalbedövning och fungerar sedan som en eller flera nya tandrötter. På implantatet fästs tänder.